STOP LANDMISBRUGET

Millioner af danske dyr lider

Over 200 mio. grise, køer, høns og kyllinger tilbringer hele deres liv i lukkede stalde i det industrielle landbrug i Danmark. Alt for mange dyr er presset sammen på alt for lidt plads, og fokus er på stadig hurtigere vækst og større produktion – ikke på dyrenes naturlige behov og adfærd.

j

Skriv
under

Dyrevelfærden i staldene

Grise

Søer holdes fastspændt af metalbøjler i ugevis, og massevis af søer og pattegrise dør pga. de dårlige forhold, de lever under.

Malkekøer

De fleste køer holdes på stald året rundt. De går på fugtige betongulve og spalter, som giver klovproblemer og halte køer.

Slagtekyllinger

Turbokyllinger er fremavlet til at vokse så unaturligt hurtigt, at de knapt kan gå, og deres hjerte kan sætte ud.

VIRKELIGHEDEN
i det industrielle landbrug

%

En dansk avlsso kan stå fastspændt i op til en femtedel af sit voksne liv.

%

Næsten alle danske pattegrise får kuperet halen uden bedøvelse, da de ellers bider i hinandens haler pga. kedsomhed og frustration.

%

Tæt på en halv million malkekøer tilbringer hele deres liv i stalden og kommer aldrig på græs.

%

Over 400.000 tyrekalve om året sendes med lange, opslidende dyretransporter til udlandet.

%

Så godt som alle slagtekyllinger i Danmark er turbokyllinger, der vokser så hurtigt, at det kan give dem organsvigt og dødt brystvæv.

%

Størstedelen af kyllingerne kan ikke gå normalt, når det er tid til at slagte dem, pga. deres hastige vækst.

Sådan vil vi skabe en ny retning for landbruget

FÆRRE DYR – MERE GRØNT
Der skal være færre dyr i landbruget, og der skal ikke opføres nye industrifarme. Omlægning til en mere plantebaseret produktion vil give et mere bæredygtigt landbrug med plads til at give dyrene bedre forhold.

DYR SKAL BEHANDLES MED RESPEKT
Dyrene skal have god plads i stalden, adgang til det fri og mulighed for at udfolde deres naturlige adfærd. Der skal avles efter kyllinger, som vokser mere naturligt, og søer, der får færre pattegrise pr. kuld.

STOP FOR SOJAIMPORT
Vi skal stoppe med at importere soja til dyrefoder, så vilde dyr ikke mister deres levesteder, blot for at industridyr kan proppes med proteinrigt foder.

Skriv under

Skriv under og hjælp os med at overbevise politikerne om, at der er brug for en ny retning for landbruget. Jo flere vi står sammen, jo større chance har vi for at sætte en dagsorden.

Del budskabet – så hjælper du os med at tale med endnu større stemme.

Facebook X LinkedIn

[dssb_sharing_buttons icon_placement=”icon” disabled_on=”on|on|on” module_id=”social_amb” _builder_version=”4.9.3″ _module_preset=”default” disabled=”on” global_colors_info=”{}”][dssb_sharing_button _builder_version=”4.9.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dssb_sharing_button][dssb_sharing_button social_network=”twitter” _builder_version=”4.9.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dssb_sharing_button][/dssb_sharing_buttons]