STOP LANDMISBRUGET

Sådan lider køerne

j

Skriv
under

Stop landMISbruget

Der er lidt over 1/2 mio. malkekøer i Danmark. Langt størstedelen – omkring 90 % – lever i den intensive, konventionelle mælkeproduktion.

Med din underskrift kan du vise politikerne, at du kræver en ny retning for landbruget.

Her har du 3 gode grunde til at skrive under:

01

På stald året rundt

De fleste malkekøer holdes på stald døgnet rundt hele året. De kommer aldrig udenfor, men går i store flokke i løsdriftsstalde med hårde betongulve og spalter.

Køerne får dermed ikke opfyldt deres naturlige behov for at komme på græs med god plads til at søge føde, tygge drøv og udfolde sig frit med andre køer. Køer elsker at lege og jagte hinanden for sjov, men det er pladsen for trang til inde i stalden.

02

Halte køer

Staldens betongulv og spalter er ofte fugtige. Derfor udvikler en del køer smertefulde klov- og benproblemer. Det gør ondt på koen at støtte på kloven eller benet, så hun begynder at halte og kan ikke bevæge sig naturligt.

Når malkekøer aflives før tid, skyldes det ofte halthed.

03

For tidlig fravænning af kalve

En ko malkes 2-3 gange i døgnet og kan give op til 35-40 liter mælk pr. dag. For at koen kan give mælk, skal hun hvert år føde en kalv. En ko og hendes kalv knytter sig tæt til hinanden, og det er stressende for dem at blive adskilt. Men i den konventionelle produktion tager man kalven fra moren allerede efter 12 timer.

Kalven bliver typisk opstaldet i en enkeltboks. Køer er sociale dyr, og under naturlige forhold ville kalvene danne små flokke og knytte bånd. Men bag tremmer i en boks har kalven kun meget begrænset kontakt til andre kalve.

Skriv under

Skriv under og hjælp os med at overbevise politikerne om, at der er brug for en ny retning for landbruget. Jo flere vi står sammen, jo større chance har vi for at sætte en dagsorden.

Del budskabet – så hjælper du os med at tale med endnu større stemme.

Facebook X LinkedIn

[dssb_sharing_buttons icon_placement=”icon” disabled_on=”on|on|on” _builder_version=”4.9.3″ _module_preset=”default” disabled=”on” global_colors_info=”{}”][dssb_sharing_button _builder_version=”4.9.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dssb_sharing_button][dssb_sharing_button social_network=”twitter” _builder_version=”4.9.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dssb_sharing_button][/dssb_sharing_buttons]