STOP LANDMISBRUGET
Spis mere grønt
og mindre kød
Vil du hjælpe de milliarder af dyr, der lider i det industrielle landbrug? Og samtidig gøre noget godt for klimaet og din egen sundhed? Så læg flere grøntsager på tallerkenen og vælg kun kød fra dyr, der har haft det godt. Få inspiration til dit næste grønne måltid her på siden.
Skriv
under
Hvorfor mindre kød?
Mød tre personer, der har valgt mindre kød og mere dyrevelfærd

Mathilde Norholdt
Mathilde Norholt drømmer om at gå hele vejen – mest for dyrenes skyld. Men hverdagen vil ikke altid det samme som idealerne.

Anne Skare Nielsen
Fremtidsforskeren har set skriften på væggen, og har en klar idé om hvilke retter, der vil blive serveret for de næste generationer.
Der er mange gode grunde til at spise mere grønt og mindre kød – både for din egen, planetens og dyrenes skyld. Det kan du blive klogere på i vores artikler om emnet.
Test din viden! Hvor meget ved du om kød vs. planteproteiner?
#MereGrønt
MindreKød
Gode grønne opskrifter
Mangler du inspiration til, hvordan du kan spise mere grønt?
Her kan du finde gode alternativer til kødretter, skønne sommeropskrifter og lækre desserter.
Modtag vores nyhedsmail for at få tilsendt grønne opskrifter og som den første høre nyt om vores kampagner og arbejde for dyr. Så kan du være med til at gøre en forskel.
Del dit bedste grønne måltid med os på
#MereGrøntMindreKød
Dagens ret ~ salat med kebab og tzatziki 😋 så fik jeg brugt den græske yoghurt jeg havde glemt 😬 men den var stadig god 5 dage over tid og resten røg i en kage som røg i fryseren 🙌🏽 nej tak til madspild! Desuden er der både bagt müsliboller og landflutes nu hvor ovnen har været igang. #spisop #stopspildafmad #sundmadbehøverikkeværekedelig #meregrøntmindrekød #mansmiderikkemadud
Eksperimentet her går ganske enkelt ud på mere grønt, mindre kød.
Handlede søndag efter madplan mandag til og med fredag. Under 400 bobs👍
Vi mangler intet og det smager godt.
2 ud af 5 er kødfrie dage. Her er én af de kødfrie. Pasta med bl. Peberfrugt, har så tryllet lidt undervejs - lidt friskost for mere cremethed og tilberedte pasta i sauce (mere smag, mindre energi) men ingen kød😍
Tilbehør: Ristet rugbrød med friskost med krydderurter, mozzarella og ristede pinjekerner👍 vi er fan😉
#mambeno
#meregrøntmindrekød
Mød de grønne kokke, Søren og Kenneth, Simon og Jakob, som laver den lækreste mad i nrepcantina De gør alt de kan for at købe lokalt og bruge så mange grøntsager som muligt. I dag lavede de en udsøgt bagt knoldselleri med selleripure og brunet smørsovs med ristede hasselnødder og kapers. Det smagte så godt😍
Vi besøger vores samarbejdspartnere i vinterhalvåret og giver en hånd i køkkenet for mad;)
#økovegetar #bedsteretever #meregrøntihverdagen #meregrøntmindrekød #økogrøntsager #meyers
PASTASAUCE med grøntsager 🥕🥕🥕
Lav de lækreste pastasauce med grøntsager. Mix med det du har, og undgå madspild.
Denne gang er grøntsagsaucen lavet med hokkaido græskar og gulerødder, men den kunne også ha være lavet af kun gulerødder, eller kun hokkaido (eller butternut squash)
- 500 gram bagt hokkaido græskar
- 500 gram kogte gulerødder
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 1 løg skåret i skiver og stegt på panden
- 1 fed hvidløg (skåret i terne)
- 1 tsk sriracha chilisauce (eller chiliflager)
- 100 gram pikant flødeost (den orange)
- 1 tsk saltflager
- Friskkværnet peber
- 2 spsk gærflager (kan undlades)
Blend hokkaido, gulerødder, løg og grøntsagsbouillon til en jævn masse (tilsæt mere væske hvis nødvendigt).Tilsæt de øvrige ingredienser og blend et par sekunder til flødeosten er jævnt fordelt. Smag til med salt, peber og evt ekstra chili.
Hæld saucen over i en gryde og varm op.
Hele herligheden fik et drys parmesan, lidt hakket grønkål og ristede valnødder, da det blev serveret med pasta 😋
Gærflager drikke nødvendigt, men de er super gode til de kødfrie retter, da de er fyldt med umami og samtidig spækket med protein.
#frøkenk #meregrøntimaden #fleregrøntsager #vegetarret #grønneproteiner #madmedgrøntsager #meregrøntmindrekød #grøntsager #madinspiration #kødfriedage #grønnerehverdag #aftensmad #hverdagsmad #nemmad #lækreretter #hverdagsretter #madlavetfrabunden #spishvadduharikøleskabet #maddersmager #pivlækkermad #ingenmadspild #slutmedmadspild #spismerebæredygtigt #hvadskalvispise #hvadskalvispisetilaften #almindeligsundfornuft #detgodeliv #iværksætterkvinder #madblogger
FROKOSTSALAT 🙌
Få brugt alle dine grøntsagsrester og samtidig blive glad i munden og dejlig mæt.
- Bagt hokkaido græskar krydret med røget paprika
- Grønkål (finthakket)
- Rød spidskål (finthakket)
- Sorte bønner
- Rødløg (tynde skiver)
- Pasta (kold)
- Cashewnødder
- Tahini dressing
Tænk de 5 grundsmage ind din frokostsalat og sørg for at der er forskellige konsistens og tekstur
Konsistens:
Blød: hokkaido, pasta
Sprød: rå løg, spidskål, grønkål
Fast: cashewnødder, sorte bønner
Cremet: dressing
Hokkaido - sød, med et bittert strejf
Røget paprika - umami
Grønkål - bitter
Spidskål - bitter
Pasta - sød
Sorte bønner - umami
Tahini dressing - bitter, salt, sød, umami
Der kunne være tilsat et syrligt element fx æble, brombær eller et dryp citron, så alle 5 grundsmage er repræsenteret, men Tahini dressingen får simpelthen samlet hele herligheden, så det var ikke nødvendigt 😋
Hvad putter du i dine salater?
#frøkenk #frokostsalat #salater #grønnesalater #madpakkeinspiration #madpakke #madpakkermanglædersigtil #frokosttips #grøntsager #meregrøntihverdagen #meregrøntmindrekød #kødfridag #kødfrifrokost #grønnerehverdag #spishvadduharikøleskabet #ingenmadspild #slutmedmadspild #madmedomtanke #spismeregrønt #spismerebæredygtigt #pivlækkermad #madinspiration #hvadskalvispise #almindeligsundfornuft #detgodeliv #iværksætterkvinder #madblogger
https://biblioteket.sonderborg.dk/arrangementer/17-verdensmaal-foredrag/baeredygtig-jul
Kom og mød os på lørdag d.5. November kl.12 på Multikulturhuset i Sønderborg, hvor du kan få inspiration til bæredygtig julemad🍗🥗🌲 #jul #julemad #bæredygtig #gørdinjulgrøn #meregrøntmindrekød
Høvdingen Chief Dada kommunikerer med papegøjerne i Amazonas regnskov 🦜🌳🔥
🍃 Her lever de nemlig i pagt med dyrene og naturen.
🙃 Men Chief Dada bekymrer sig for fremtiden – for i år har der været 46.000 skovbrande, ca. 33.000 af dem i august. Det viser tal fra WWF.
✉️ Derfor inviterede han World Animal Protection til et møde om de brande, som udrydder dyr og deres levesteder ...
🏕️ ... og Maru-folkets hjem ikke mindst.
🔒 De gør alt, hvad de kan for at beskytte deres territorie. Fx har de lavet en form for vagtværn.
👀 Men folk bryder alligevel jævnligt ind for at rydde regnskoven.
🐷 Vidste du, at når vi producerer kød og mejeriprodukter i det omfang, som vi gør i Danmark, så bruger vi, hvad der svarer til Sjælland i areal fra regnskoven til at importere soja fra?
🤝 Vores kampagnechef, Esben Sloth, var i P1 Morgen tidligere i dag og fortælle om sine oplevelser i Amazonas regnskov. Se link i vores story.
#MereGrøntMindreKød
Der findes mange måder hvorpå vi kan leve og fokus ligger både på kroppens sundhed, samt hvordan vi samtidig kan skåne miljøet. Hvad hvis du gerne vil have mindre kød og mere grønt ind i din kost? “Flexitarens kogebog” er en god guide til dette livsstilsskifte.
“Med tiden er der flere og flere af os, der indser vigtigheden af at spise mere grønt og mindre kød, men vejen dertil kan være ganske forskellig. En del vælger at gå hardcore med det samme – de bliver veganere og kaster sig over tørrede bønner, mandelsmør og røget tofu. Andre – som jeg selv – vælger en blødere variant med meget ost, let stegt, cremede saucer af mælkeprodukter… og en burger i ny og næ, tilberedt af rigtig godt kød. At være flexitar vil sige, at man spiser vegetarisk så meget som muligt med nogle få undtagelser, når trangen til kød bliver for stor.” I Flexitarens kogebog viser Eleonora von Essen, hvordan man tilbereder måltider med mere grønt. Grønsagerne spiller hovedrollen og kødet en birolle, både under hverdagsmåltiderne med børnene og festaftenerne med vennerne. Bogen indeholder alt fra "letfordøjelige" opskrifter til børn og skeptikere til nemme favoritter og treretters menuer. Eleonora von Essen er opskriftskaber og madstylist. Superavancerede teknikker og lange ensomme timer i køkkenet er ikke noget for hende; hun er mest til sjov mad, der kan tilberedes på rimelig kort tid sammen med venner og familie. Hun bryder sig ikke om pegefingre og mener, at alle bør finde deres egen måde at skære ned på kødindtagelsen på, så vores udvikling biver mere holdbar og bæredygtig.”
Kan købes på www.exlibrismedia.dk eller hvor du køber dine bøger!
#exlibrismedia #forlag #publisher #flexitar #vegetar #veganer #health #enviromentalfootprint #moregreens #miljø #bæredygtighed #cookbook #kogebog #llifestyle #livsstil #healthyfood #healthylifestyle #moregreenslessmeat #inspiration #mad #meregrøntmindrekød
#uge16 #madplanenerlavet #meregrøntmindrekød #rema1000danmark #mambeno #nyinspiration #tilbagepåsporet
Buddha bowl 💫
Nem aftensmad (eller frokost) fyldt med masser af velsmag og grønne proteiner.
Buddha Bowl er en super god måde at få brugt de sidste rester i køleskabet, så intet går til spilde. Brug hvad du har!
I denne bowl har jeg lavet en cashew creme som dressing, men du kan bruge præcis den dressing du har lyst til.
Udover at buddha bowl smager godt, så er det også nem mad, som du med fordel kan food preppe på forhånd, så du sparer tid i hverdagen.
#buddhabowl #salatbowl #nemmad #foodprep #sundmad #lækkermad #inspirationtilgrønneretter #velsmagendemad #meregrønt #meregrøntmindrekød #spismerebæredygtigt #madlavetfrabunden #hjemmelavetmad #tømkøleskabet #hvadskalvihaveatspise #inspirationtilatbrugedinemadrester #brughvadduharikøleskabet #intetmadspildher #brughvadduhariskabene #restererguld #køleskabsrestererguld #brugdinsundefornuft #almindeligsundfornuft #detgodeliv #kreativmadlavning #frøkenk
Har du også en aftale med kaninerne?? 🐰🥕
Det er nok det svar, jeg oftest høre, når jeg er ude at spise med andre 😄 Men plantebaseret er jo heldigvis meget mere end kaninfoder, og her får du dagens tip, hvis man synes kun grøntsager til aftensmad lyder dødssygt: Ostegratinering! 🧀✨ Dæk det med ost (Spir’s version kan jeg bedst lide), og ingen mand og børn vil nogensinde vide, hvor meget grønkål de egentlig sagde “mmm” til 😎
Skriv under
Skriv under og hjælp os med at overbevise politikerne om, at der er brug for en ny retning for landbruget. Jo flere vi står sammen, jo større chance har vi for at sætte en dagsorden.
Del budskabet – så hjælper du os med at tale med endnu større stemme.