SKOVBRANDE I BRASILIEN

Vilde dyr brænder levende

Brasiliens vilde dyreliv trues lige nu af enorme skovbrande. Størstedelen af brandene er påsatte for at rydde landet, der skal bruges til græsningsarealer til kødkvæg og til at dyrke soja.

Jaguarer, myreslugere, dovendyr, papegøjer og massevis af andre ikoniske dyr bliver brændt levende og mister deres levesteder med alarmende hast. Det skal vi have stoppet!

j

Skriv
under

11.735

personer har allerede skrevet under. Vis politikerne, at du også kræver en ny retning for landbruget.

Hvad er problemet?

Brasiliens unikke dyreliv trues af tusindvis af skovbrande. Fra januar til august 2021 var der tæt på 90.000 brande i landets seks store økosystemer. Mange af brandene er bevidst påsat af mennesker for at rydde arealerne til at dyrke soja. Soja, der ender i maven på milliarder af svin, kyllinger og køer i det industrielle landbrug.

Tør du høre sandheden? Og tør du blive udfordret?

PROBLEMET I TAL

%

af den brasilianske Amazonasregnskov, der er hjem for mindst 10% af verdens vilde dyre- og plantearter, er blevet ryddet.

%

af økosystemet i Cerradoen sydøst for Amazonas – verdens ældste og mest biodiverse skovsavanne – er blevet ryddet.

%

af Encontro das Aguas National Park, der er hjemsted for en af verdens største jaguarpopulationer, er brændt.

hektarer. Så meget plads er pladsen til sojaproduktionen steget med fra 1990 til 2021.

Over 1,4 mio. ton

så meget soja importerer Danmark hvert år fra Sydamerika og Brasilien.

HJÆLP DYRENE TILBAGE TIL LIVET

Støt vores redningsaktion

Vi har brug for din hjælp til at redde de sårede dyr fra flammerne og tilbage til livet igen. Vores redningshold er til stede i Brasilien, men vi har brug for mere støtte for at kunne redde så mange dyr som muligt.
j

Skriv
under

Sådan vil vi stoppe den onde cirkel

Brasiliens skovbrande forårsager enorm lidelse – både for de vilde dyr, der mister deres levesteder, og som akut har brug for vores hjælp og for de mange milliarder af landbrugsdyr, der i sidste ende bliver fodret med sojaen fra de brasilianske marker.

  • Vi ønsker at beskytte både de vilde dyr og de over 50 mia. dyr, der lider under elendige forhold i det industrielle landbrug. Løsningen er at reducere kødproduktionen og omlægge landbruget til i højere grad at dyrke planter til menneskeføde.
  • Et landbrug, der fokuserer på at dyrke planter til mennesker, optager kun en sjettedel af det areal, der i dag bruges til at dyrke dyrefoder. Derfor forsøger vi at påvirke regeringer, virksomheder og forbrugere til at ændre kurs. Mindre kød og mere grønt er vejen frem.
  • Vi kæmper for bedre lovmæssig beskyttelse af vilde dyrs levesteder, så det bliver forbudt at rydde unikke naturområder for at skabe plads til græsningsarealer og sojamarker.

Hjælp os i kampen for dyrene i dag!

Skriv under

Skriv under og hjælp os med at overbevise politikerne om, at der er brug for en ny retning for landbruget. Jo flere vi står sammen, jo større chance har vi for at sætte en dagsorden.

Del budskabet – så hjælper du os med at tale med endnu større stemme.