SKOVBRANDE I BRASILIEN

Vilde dyr brænder levende

Brasiliens vilde dyreliv trues af enorme skovbrande. Størstedelen af brandene er påsatte for at rydde land, der skal bruges til græsningsarealer til kødkvæg og til at dyrke soja.

Jaguarer, myreslugere, dovendyr, papegøjer og massevis af andre ikoniske dyr bliver brændt levende og mister deres levesteder med alarmende hast. Det skal vi have stoppet!

j

Skriv
under

Hvad er problemet?

Mange vilde dyr er helt unikke for Brasiliens natur. De er i overhængende fare for at miste ikke blot deres hjem, men også livet, når mennesker påsætter brande for at rydde arealer til sojamarker. Soja, som ender i maven på milliarder af svin, kyllinger og køer i det industrielle landbrug.

Ozelotter tager panisk flugten fra skovbrandene. Mange bliver fanget i flammerne – andre dør af deres skader, af røgforgiftning eller af sult og tørst, fordi der kun er forkullede ødemarker tilbage af deres engang så frodige hjem.

Dovendyr tilbringer det meste af deres liv i træerne. De bevæger sig for langsomt til at undslippe ilden, når den kravler op ad stammerne, og hvis dovendyrene ikke brænder levende, lider de ofte en langsom død af smertefulde brandsår.

Myreslugere flygter ud af skoven for at undslippe brandene. Mange bliver dræbt i trafikken eller skambidt af vagthunde, når de søger ind på gårde. Myreslugerunger bliver fundet skræmte, sultne og dehydrerede tæt på deres døde mødre.

PROBLEMET I TAL

%

af den brasilianske Amazonasregnskov, hvor mindst en ud af ti af verdens vilde arter lever, er forsvundet.

%

af skovsavannen Cerradoen er blevet ryddet, så jaguarer, myreslugere, tapirer og utallige andre dyr har mistet deres levesteder.

vilde dyr som pumaer, ozelotter og kæmpeoddere blev hjemløse på blot et enkelt år pga. ødelæggelser i vådområdet Pantanal.

Over 250

truede arter som hyacintaraen, dværgsilkeaben og det hvidskæggede navlesvin risikerer at uddø, fordi deres levesteder forsvinder.

Sådan vil vi stoppe den onde cirkel

BÅDE VILDE  DYR OG LANDBRUGSDYR SKAL BESKYTTES
Vi vil beskytte både de vilde dyr og de over 50 mia. dyr, der lider under elendige forhold i det industrielle landbrug. Løsningen er at producere mindre kød og i stedet flere planter til menneskeføde.

MINDRE KØD OG MERE GRØNT
Et landbrug, der dyrker planter til mennesker, optager kun en sjettedel af det areal, der i dag bruges til at dyrke dyrefoder. Vi forsøger at påvirke regeringer, virksomheder og forbrugere til at ændre kurs.

VILDE DYRS LEVESTEDER SKAL SIKRES
Vi kæmper for bedre lovmæssig beskyttelse af vilde dyrs levesteder, så det bliver forbudt at rydde unikke naturområder for at skabe plads til græsningsarealer og sojamarker.

Skriv under

Skriv under og hjælp os med at overbevise politikerne om, at der er brug for en ny retning for landbruget. Jo flere vi står sammen, jo større chance har vi for at sætte en dagsorden.

Del budskabet – så hjælper du os med at tale med endnu større stemme.

Facebook X LinkedIn

[dssb_sharing_buttons icon_placement=”icon” disabled_on=”on|on|on” _builder_version=”4.9.3″ _module_preset=”default” disabled=”on” global_colors_info=”{}”][dssb_sharing_button _builder_version=”4.9.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dssb_sharing_button][dssb_sharing_button social_network=”twitter” _builder_version=”4.9.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dssb_sharing_button][/dssb_sharing_buttons]