KLIMAFORANDRINGER

Kloden brænder

Klodens vilde dyr kan ikke nå at tilpasse sig de ændrede forhold som følge af tørker, ekstrem nedbør mm. De globale gennemsnitstemperaturer er steget 1,1 grad siden 1850.

En stor del af klimaforandringerne skyldes det industrielle landbrug, hvor milliarder af dyr konstant skal yde mere. Selv hvis vi stopper med at brænde kul, olie og gas af i morgen, vil temperaturen stige yderligere ca. 1 grad frem mod år 2100, medmindre vi omlægger vores fødevareproduktion.

j

Skriv
under

Fødevaresystemet er en kæmpe klimasynder

Amazonasregnskoven og andre uerstattelige naturområder ryddes for at skabe plads til græs- og sojamarker til brug i kødproduktionen. I dag er afskovning den tredjestørste årsag til global opvarmning.

Samtidig udleder køerne, grisene, kyllingerne og de andre dyr i det industrielle landbrug store mængder drivhusgas i atmosfæren.

De stigende temperaturer giver nye, ekstreme vejrmønstre. Vilde dyr bliver ofre for voldsomme naturkatastrofer eller dør, fordi de ikke kan tilpasse deres levevis til det ændrede klima.

j

Skriv
under

PROBLEMET I TAL

%

af den samlede udledning af drivhusgasser skyldes, at regnskoven ryddes.

Over 1,4 mio. ton

Så meget soja importerer Danmark hvert år fra Brasilien og andre steder i Sydamerika.

Over 14,5 %

af de drivhusgasser, der udledes på verdensplan, stammer fra landbruget og husdyrproduktionen. Det er mere end alle verdens biler, tog, fly og skibe udleder til sammen.

Sådan vil vi stoppe den onde cirkel

FÆRRE DYR I LANDBRUGET
Det industrielle landbrug skal producere mindre kød og i stedet flere planter til menneskeføde. Med færre dyr vil klimaforandringerne blive bremset, og der vil være plads til at give dyrene bedre leveforhold.

MERE GRØNT OG MINDRE KØD
Et landbrug, der dyrker planter til mennesker, optager kun en sjettedel af det areal, der i dag bruges til at dyrke dyrefoder. Vi forsøger at påvirke regeringer, virksomheder og forbrugere til at ændre kurs.

NATUREN SKAL SIKRES
Vi kæmper for bedre lovmæssig beskyttelse af regnskoven og andre naturområder, så det bliver forbudt at rydde unik natur for at skabe plads til græsningsarealer og sojamarker.

Skriv under

Skriv under og hjælp os med at overbevise politikerne om, at der er brug for en ny retning for landbruget. Jo flere vi står sammen, jo større chance har vi for at sætte en dagsorden.

Del budskabet – så hjælper du os med at tale med endnu større stemme.

Facebook X LinkedIn

[dssb_sharing_buttons icon_placement=”icon” disabled_on=”on|on|on” _builder_version=”4.9.3″ _module_preset=”default” disabled=”on” global_colors_info=”{}”][dssb_sharing_button _builder_version=”4.9.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dssb_sharing_button][dssb_sharing_button social_network=”twitter” _builder_version=”4.9.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dssb_sharing_button][/dssb_sharing_buttons]