STOP LANDMISBRUGET

#MereGrønt
MindreKød

Interviews

Læs interviews med flere kendte danskere, der har valgt mindre kød og mere dyrevelfærd.

Mathilde Norholt

Mathilde Norholt

“Jeg var en giga-carnivor (kødspiser) som ung og barn”, siger Mathilde Norholt med et udtryk, der i et kort øjeblik veksler mellem skyld og kontant selverkendelse.
I dag arbejder den 38-årige skuespiller, mor og multimediedesigner knaldhårdt på at droppe kødet og blive ‘full blown veganer,’ som hun selv udtrykker det.

Silas Holst

Silas Holst

“Når jeg har været i gang med en forestilling, har jeg næsten altid haft et helt madprogram, der var målt ud og tilrettelagt i forhold til det, jeg skal indtage. Så jeg har altid været bevidst om, hvad jeg spiser, når jeg er på arbejde, hvor det handler om at være så sund og stærk som muligt, for at kunne holde til det. Men jeg blev nok mere opmærksom på de tanker, da jeg lavede en restaurant”, siger Silas, der åbnede den vegansk-baserede restaurant Green Burger i København i 2016.

Anne Skare

Anne Skare Nielsen

Fremtidsforskeren har set skriften på væggen, og har en klar idé om hvilke retter, der vil blive serveret for de næste generationer. Og de er primært baseret på planter  – og ikke kød.

“Plantebaserede alternativer er en bølge, der ikke er til at stoppe. Og det vil blive helt almindeligt med køderstatninger, for vi skal stadig brødføde en hel planet, og det gør vi meget bedre med planter – end ved at producere mere kød”. 

Grønne opskrifter

Her finder du en oversigt over gode alternativer til kødretter, skønner sommeropskrifter og lækre desserter.

Modtag vores nyhedsmail for at få tilsendt grønne opskrifter og som den første høre nyt om vores kampagner og arbejde for dyr. Så kan du være med til at gøre en forskel.