STOP LANDMISBRUGET

Sådan lider kyllingerne

j

Skriv
under

Stop landMISbruget

Der produceres mere end 100 mio. slagtekyllinger om året i Danmark, og 99 % af dem er af typen Ross308 – turbokyllinger, som vokser sig unaturligt store på meget kort tid.

Med din underskrift kan du vise politikerne, at du kræver en ny retning for landbruget.

Her har du 4 gode grunde til at skrive under:

01

Unaturlig vækst

Turbokyllinger vokser fra 50 gram til over 2 kg på kun en måneds tid. Herefter indsamles de med en maskine og sendes i kasser til slagtning.

Kyllingens ekstremt hurtige vækst betyder, at den inden for kort tid bliver så tung, at den har svært ved at bære sin egen vægt. Den kan ikke længere gå normalt, og allerede efter et par uger er den inaktiv og sidder ned det meste af tiden. Mere end 3 ud af 4 kyllinger kan ikke gå normalt, når det er tid til, at de skal slagtes.

02

Organer sætter ud

Den hurtige vækst har også meget negative konsekvenser for kyllingens helbred. Dens indre organer har svært ved at følge med, og det er helt almindeligt, at en kylling falder død om, fordi dens hjerte svigter.

Fordi kyllingens hjerte og kredsløb ikke kan sende ilt nok ud i det enorme brystparti, udvikler nogle kyllinger såkaldt træbryst. Det betyder, at vævet i brystet dør, mens kyllingen stadig er i live.

03

Lukkede stalde uden dagslys

Kyllingerne holdes i kæmpestore flokke på op til 50.000 dyr med 18-19 kyllinger pr. kvadratmeter. De lever i en lukket stald uden dagslys og med en kunstig døgnrytme på 18 timers lys og 6 timers mørke. Det sker for at forlænge tiden, hvor kyllingerne spiser, så de kan vokse endnu hurtigere.

Strøelsen i staldene bliver ikke skiftet i løbet af en kyllings liv, så den sidder og ligger i sin egen afføring. Kyllingerne har ingen mulighed for at udfolde deres naturlige adfærd som for eksempel at hvile sig på siddepinde, hakke og skrabe efter mad eller tage støvbad.

04

Sultne forældredyr

Kyllingernes forældredyr vokser også hurtigt. For at undgå, at de bliver alt for store og tunge, fodres de meget restriktivt og bliver aldrig mætte.

Sulten gør forældredyrene aggressive overfor hinanden. For at begrænse hvor stor skade de kan gøre ved at hakke hinanden, får de som daggamle kyllinger skåret det yderste af næbbet af.

Skriv under

Skriv under og hjælp os med at overbevise politikerne om, at der er brug for en ny retning for landbruget. Jo flere vi står sammen, jo større chance har vi for at sætte en dagsorden.

Del budskabet – så hjælper du os med at tale med endnu større stemme.

Facebook X LinkedIn

[dssb_sharing_buttons icon_placement=”icon” disabled_on=”on|on|on” _builder_version=”4.9.3″ _module_preset=”default” disabled=”on” global_colors_info=”{}”][dssb_sharing_button _builder_version=”4.9.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dssb_sharing_button][dssb_sharing_button social_network=”twitter” _builder_version=”4.9.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dssb_sharing_button][/dssb_sharing_buttons]