STOP LANDMISBRUGET

#SpisMereGrønt
MindreKød

Vegansk One Pot

Opskrift af Alberte Stengaard fra www.albertestengaard.dk. 

Lækker vegansk one pot er perfekt hverdagsmad da den er nem og hurtig at lave. Fuld af lækre grøntsager, god protein og en skøn cremet karrysovs.

Instagramprofil: @albertestengaard
Blog: albertestengaard.dk

Ingredienser

4 personer:

Bagte Grøntsager

  • 1 stk blomkål, små buketter
  • 2-3 stk rødløg, i både
  • 1 stk squash, i kvarte både
  • Olivenolie
  • 2 tsk karry

Bagte Grøntsager

  • 1 stk løg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, fint hakket
  • ¼ stk chili (kan udelades ell. ½ tsk sriracha)
  • 1-1,5 spsk karry
  • ½ tsk koriander
  • ½ tsk spidskommen
  • 1 stk limeblad (kan udelades)
  • 1 stk lime, saften
  • 1 spsk tamari (ell. soya)
  • 2 spsk stærk mangochutney (evt. sød for en mild version)
  • Evt. 2 tsk agavesirup (smag til)
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 250 ml vegansk madfløde (ell. kokosmælk)
  • 2 dl ukogt quinoa, skyllet
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • 1 dl sorte oliven (kan udelades)

Tilbehør

  • Yoghurt, neutral
  • Ristede cashewnødder (ell. andre nødder/frø)
  • Syltede rødløg
  • Granatæble
  • Koriander, lime
  • Evt. groft brød
Vegansk One Pot af Alberte Stengaard

Fremgangsmåde

 

Bagte Grøntsager

  1. Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir.
  2. Vend blomkål, rødløg samt squash med lidt olivenolie samt karry. Bag i 20-25 min indtil let møre og gyldne. Klargør imens one pot gryden.
One Pot
  1. Varm en stor gryde op og tilsæt lidt olie. Svits kort løg og hvidløg.
    Tilsæt chili, karry, koriander og spidskommen og rist kort af.
  2. Tilsæt herefter de resterende ingredienser og lad gryden simre 15-20 min. Rør gerne undervejs så quinoaen ikke brænder på. 1-2 gange er nok.
  3. Tag de bagte grøntsager ud og vend i gryden sammen med oliven. Lad retten simre 3-5 min indtil gennemvarm og cremet.Smag evt. til med agavesirup for sødme, lime for syre samt tamari for salt.
  4. Server med ønsket tilbehør.
  5. Retten kan gemmes på køl 3-5 dage eller fryses ned og tages op.

 

*Har du ikke limeblade kan du evt. tilsætte lidt revet limeskal til retten.
*Madfløden kan snildt erstattes med kokosmælk.

 

Billede og opskrift fra: www.albertestengaard.dk

Modtag vores nyhedsmail

Du vil få tilsendt grønne opskrifter og som den første høre nyt om vores kampagner og arbejde for dyr. Så kan du være med til at gøre en forskel.