STOP LANDMISBRUGET

#MereGrønt
MindreKød

Pasta med linsesovs

Opskrift fra ‘Vegansk madglæde’ af Mia Sommer. 

Denne linsesovs er en af mine gamle favoritter, faktisk har opskriften ligget på min blog siden 2012. Jeg har fået masser af positive tilbagemeldinger fra folk, der har lavet retten, og mere end en gang har jeg hørt, at med denne opskrift ved hånden er der ikke længere grund til at lave pasta med kødsovs.

Instagramprofil: @miasommervegan
Blog: miasommer.org

Ingredienser

4 personer:

  • 1 stort løg
  • 1 peberfrugt
  • 2 terninger grøntsagsbouillon
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatkoncentrat (140 g)
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. sukker
  • ½ tsk. chilipulver
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • Evt. 1/4 tsk. røget paprika
  • En stor håndfuld frisk basilikum, hakket (eller 2 tsk. tørret basilikum)

Cirka 500 gram pasta til 4 personer1 dåse limabønner, 230 gram (i blødsat og kogt)

Fremgangsmåde

  1. Skyl de røde linser.
  2. Hak løg og peberfrugt.
  3. Hæld alle ingredienserne i en gryde, undtagen frisk basilikum, og lad sovsen koge i cirka 25 minutter, til linserne er bløde. Rør i gryden undervejs. (Normalt skal røde linser kun koge i 10 minutter, men det tager længere tid i tomatsovs).
  4. Lad basilikumbladene koge med de sidste 5-10 minutter. Smag til med salt og
    peber.
  5. Kog pastaen efter anvisning på pakken.

Du kan også servere ris, quinoa eller kartoffelmos til linsesovsen, hvis du ikke er til pasta. Anret gerne med friske basilikumblade.

Tip: Jeg bruger ofte nøddedrys i stedet for parmesan. Jeg blender nødder, eksempelvis casheswnødder eller valnødder, med gærflager og lidt salt. Det er et sundt og lækkert alternativ. 

Billede og opskrift fra: ‘Vegansk madglæde’ af Mia Sommer

Modtag vores nyhedsmail

Du vil få tilsendt grønne opskrifter og som den første høre nyt om vores kampagner og arbejde for dyr. Så kan du være med til at gøre en forskel.