STOP LANDMISBRUGET

#MereGrønt
MindreKød

Knoldselleriburger: (GLUTENFRI)

Opskrift fra ‘Spis plantebaseret’ af Kristina Hoffmann.

Instagramprofil: @Kristina.Hoffmann
https://www.instagram.com/kristina.hoffmann/ 

Ingredienser

4 personer:

  • ½ knoldselleri
  • 40 g hvedemel, kikærtemel for et glutenfrit alternativ
  • En håndfuld persille, finthakket
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. peber
  • 1 spsk. tamari
  • 75 ml vand
  • 75 g rasp, evt. glutenfri

Tilbehør:

  • Burgerbolle
  • Tomat
  • Frisesalat
  • Rødløg
  • Rødbedehummus
Knoldselleriburger: (GLUTENFRI)

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnene på 200 grader varmluft.
  2. Skær skrællen af knoldsellerien og vask den godt af for jord.
  3. Skær ½-1 cm tykke skiver af knoldsellerien.
  4. Tør skiverne for overskydende væske. Jo tørre skiverne er, jo bedre hænger dejen fast.
  5. Bland hvedemel, persille, paprika, bagepulver og peber i en skål.
  6. Tilsæt derefter tamari og vand i skåæen med de tørre ingredienserne og rør godt rundt, indtil det hele bliver en ensartet dej. Dejens konsistens skal minde om en tynd pandekagedej. Hæld raspen i en anden skål.
  7. Vend først knoldsellerien i dejen og sørg for, at knoldsellerien er godt dækket. Vend den derefter i raspen. Fordel gerne raspen godt, så al dejen er dækket.
  8. Flyt knoldsellerien over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Bag indtil rapsen har fået en flot gylden farve, i ca. 15 minutter.
  10. Servér bøffen i en burgerbolle med tilbehør.

 

Billede og opskrift fra: ‘Spis plantebaseret’ af Kristina Hoffmann

Modtag vores nyhedsmail

Du vil få tilsendt grønne opskrifter og som den første høre nyt om vores kampagner og arbejde for dyr. Så kan du være med til at gøre en forskel.