STOP LANDMISBRUGET

#MereGrønt
MindreKød

Hasselbackbutternut med estragonsmørsauce (GLUTENFRI)

Opskrift fra ‘Spis plantebaseret’ af Kristina Hoffmann.

Instagramprofil: @Kristina.Hoffmann
https://www.instagram.com/kristina.hoffmann/ 

Ingredienser

2 personer:

Estragonsmørsauce:

  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 1 håndfuld estragon, finthakket
  • 2 spsk. plantesmør
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. agavesirup
  • Salt og peber

Tilbehør:

  • 100 g quinoa
  • 200 ml vand
  • 150 g salatmix
  • 40 g shiitake svampe
  • Frisk estragon, finthakket
Hasselbackbutternut med estragonsmørsauce: (GLUTENFRI)

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Skræl butternutten, halver den, fjern kernerne og skær enderne af. Skær små snit i græskaret uden at skære helt igennem.
  3. Læg de 2 stykker med skæresiden opad på bagepapiret. Bag dem i ovnene i ca. 45-50 minutter til butternutten er gylden.
  4. Skyl quinioaen gode igennem og kog den i vandet i ca. 12 minutter,
  5. Ca. 10 minutter før butternutten er færdigbagt gøres smørsaucen klar.
  6. Hak skalotteløget og estragonen fint, og steg det hele i et par minutter sammen med 2 spsk. plantesmør.
  7. Tilføj æblecidereddike og agavesirup. Smag til med salt og peber.
  8. Rist shiitakesvampene ved middelvarme på en stegepande.
  9. Anret nu din tallerken/skål med salat, quinoa, shiitakesvampene og den færdigbagte butternut. Hæld smørsaucen udover og top med lidt frisk estragon.

 

Billede og opskrift fra: ‘Spis plantebaseret’ af Kristina Hoffmann

Modtag vores nyhedsmail

Du vil få tilsendt grønne opskrifter og som den første høre nyt om vores kampagner og arbejde for dyr. Så kan du være med til at gøre en forskel.