STOP LANDMISBRUGET

#MereGrønt
MindreKød

Den lækreste rødbederisotto

Opskrift fra greenumami.dk af Linda Hyldal.

Rødebederisotto er pænt tit på menuen hos os i løbet af efteråret og vinteren. Både børn og voksne elsker det. Det mætter godt og har masser af umami, som det får både fra parmesanen og rødbederne afstemt med æbleeddike. Retten er ikke bare lækker, men har også en utrolig smuk rød farve, der ikke gør den mindre indbydende at servere.

Instagram: https://www.instagram.com/lindahyldal/
Blog Green Umami: http://greenumami.dk/

Ingredienser

Antal: 4 pers.  Tidsforbrug: 45 min.

  • 300 gr risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 1,4 liter boullion (jeg bruger grøntsagsboullion fra Herbamare)
  • 5-6 spsk æbleeddike
  • 2 fed hvidløg
  • 2 rødløg (små)
  • 350 gr revet rødbeder
  • 2 dl groftrevet parmesan
  • Frisk timian, peber, et lille nip sukker
  • Smør eller olie til stegning
Roedbede risotto af Linda Hyldal

Fremgangsmåde

  1. Skær hvidløg og løg i mindre tern.
  2. Skræl rødbeder (eller vask dem rigtig grundigt) og riv dem.
  3. Riv parmesanen groft.
  4. Kog boullionen.
  5. Smelt en god klat smør i en sauterpande. Tilsæt løg og hvidløg og steg dem blanke.
  6. Tilsæt risottoris og sted dem med ganske kort. Tilsæt hvidvinen. Lad den koge let ind.
  7. Tilsæt rødbeder + æbleeddike og vend godt rundt.
  8. Tilsæt herefter bouillonen lidt efter lidt (2-3 dl ad gangen).
  9. Når væsken er kogt ind tilsættes lidt yderligere væske indtil al boullionen er brugt. Alt i alt skal retten koge i ca. 30-35 minutter og risottoen skal til sidst være grødet og blød.
  10. Til sidst tilsættes parmesan og frisk timian. Rør rundt og servér gerne med råsyltede rødbeder til.

     

TIP: Hvis du står med et par knolde rødbede tilbage fra mandolinjernet, som ikke kan rives, så skær dem i små tern og tilsæt retten.

Opskrift fra greenumami.dk af Linda Hyldal

Modtag vores nyhedsmail

Du vil få tilsendt grønne opskrifter og som den første høre nyt om vores kampagner og arbejde for dyr. Så kan du være med til at gøre en forskel.